Svijet
9

Osim Georgea H.W. Busha, u bolnici i njegova supruga Barbara

Klix.ba
Foto: EPA
Foto: EPA
Bivši predsjednik Sjedinjenih Američkih Država (SAD) George H.W. Bush i njegova supruga, bivša prva dama Barbara Bush, nalaze se u bolnici, izjavio je njegov glasnogovornik, prenosi CNN.

Jim McGrath rekao je za CNN da se 41. predsjednik SAD-a nalazi u bolnici u Houstonu i to od subote, a u saopćenju se navodi da su uzrok akutni respiratorni problemi koji proizilaze iz pluća.

Ljekari su mu pročistili disajne puteva te su učinili sve što je u njihovoj moći. Kazali su da Bush dobro reagira na tretmane i da će uskoro biti otpušten iz bolnice .

Barbara Bush također je primljena u bolnicu u srijedu ujutro zbog predostrožnosti, nakon velikog umora i prečestog kašanja, rekao je McGrath u izjavi.

Šef Bushevog osoblja Jean Becker izjavio je da se bivši predsjednik osjeća dobro. Već se očekuje da Bush, koji je bio predsjednik SAD-a od 1989. do 1993. godine, neće prisustvovati inauguraciji novoizabranog predsjednika Donalda Trumpa u Washingtonu u petak zbog zdravstvenih problema.

Bush je Trumpu poslao pismo 10. januara, u kojem se izvinjava što će propustiti svečanost te je naveo kako mu on i Barbara žele sve najbolje.