{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


OSCE: Najveća zarada od trgovine ljudima

F
26.6.2006. u 14:31
0
0
OSCE: Najveća zarada od trgovine ljudima
0
OSCE: Najveća zarada od trgovine ljudima
Posebna izaslanica Organizacije za evropsku sigurnost i saradnju (OSCE) za borbu protiv trgovine ljudima Helga Konrad izjavila je da je došlo do znatnog povećanja ove vrste kriminala.
Prema njenim riječima, trgovina ljudima raste jer se ovim oblikom kriminala ostvaruje velika zarada, a "OSCE procjenjuje da je obrt trgovaca ljudima godišnje 28 milijardi eura", dodala je ona.

Izaslanica Konrad je kritizirala zemlje destinacije žrtava trgovaca ljudima naglašavajući da se te države previše bave nacionalnom sigurnosti.

"To ne funkcionira. Trgovci ljudima ne haju za granice, i oni imaju komplicirane mreže", objasnila je Konrad u intervjuu bečkom "Standardu".

On je takođe kritizirala da se u zemljama destinacije žrtve trgovaca ljudima ne tretiraju kao žrtve, jer mnoge osobe žele dobrovoljno doći u te države, i zato što se trgovina ljudima često smatra prostitucijom.

"Bez jasnih obećanja da neće biti protjerane, žrtve neće dati iskaz protiv trgovaca ljudima", upozorila je posebna izaslanica OSCE-a.

Ona je podsjetila da su se sve zemlje članice OSCE-a obavezale na rigoroznu borbu protiv trgovine ljudima.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: