Svijet
0

Oscar Pistorius negira da je ubio svoju djevojku

Klix.ba
Oscar Pistorius (Foto: AFP)
Oscar Pistorius (Foto: AFP)
Paraolimpijac Oscar Pistorius odbacio je optužbe da je ubio svoju djevojku Reevu Steenkamp. Njemu je danas određen pritvor, a postupak će biti nastavljen u utorak, kada će biti poznato da li će biti pušten na slobodu uz kauciju.

Pistorius je danas tokom pojavljivanja na sudu počeo plakati i tresti se. Optužen je za ubistvo s predumišljajem, ali je on negirao ubistvo, objavio je BBC.

"Navodi o ubistvu dolaze u najgorim trenucima. Naše misli i molitve trebale bi biti upućene Reevi i njenoj porodici, bez obzira na sve okolnosti ove velike tragedije", navodi se u saopćenju porodice Pistorius, prvom objavljenom nakon smrti manekenke.

Na današnjem ročištu odlučeno je da sportsita ide u pritvor, a ne u zatvor, dok uživo prenos iz sudnice nije bio dozvoljen medijima.

Mediji navode kako policija još uvijek istražuje detalje ubistva. Danas će biti obavljena i obdukcija tijela, no rezultati neće biti saopćeni javno.

Pistorius, koji ima proteze od karbonskih vlakana, koje imaju oblik oštrica, zbog čega ja poznat i kao "Blade runner", učestvovao je na Paraolimpijskim igrama 2004. u Atini i 2008. u Pekingu. Postao je prvi amputirac koji je učestvovao na Olimpijskim igrama, a učestvovao je u polufinalnoj utrci na 400 metara na Olimpijadi u Londonu prošle godine.