Afganistan
0

Oružani napad pobunjenika na zgradu policije u Kandaharu

FENA
Foto: AFP
Foto: AFP
Na zgradu policije u Kandaharu, na jugu Afganistana, zapucano je u subotu iz automatskog oružja i ručnih bacača iz zgrade preko puta, potvrdio je glasnogovornik guvernera istoimene pokrajine.

"Puca se na zgradu policije iz Zarnegar Halla, zgrade na drugoj strani ulice, pedesetak metara dalje", rekao je glasnogovornik Zalmaj Ajubi.

"Policija je okružila područje i još traje žestoka pucnjava između policije i pobunjenika koji su se utvrdili u Zarnegar Hallu, velikom hotelu sa šest spratova", dodao je.

Novinar agencije France Presse čuo je pucnjeve iz automatskog oružja i ručnih bacača i u drugim kvartovima Kandahara, tradicionalnom uporištu talibanskih pobunjenika.

Svjedoci su rekli da su u sukobima uz afganistansku policiju sudjeluju i američki vojnici. Zasad nema podataka o eventualnim žrtvama.

Otkako ih je krajem 2001. s vlasti srušila međunarodna koalicija pod vodstvom Sjedinjenih Američkih Država, talibani predvode pobunu u Afganistanu protiv vlade u Kabulu i međunarodnih snaga sa 140.000 vojnika koja ju podupire.

Sukobi su se zaoštrili zadnjih mjeseci u pokrajini Kandaharu u kojoj se nedavno dogodilo više bombaških napada za koje su odgovornost preuzeli talibani, dok NATO-ovi vojnici već nekoliko mjeseci ondje vode ofanzive radi protjerivanja pobunjenika iz njihovih uporišta.