Velika Britanija
0

Organizovana prva misa za homoseksualce

Sarajevo-x.com
Westminsterska parohija
Westminsterska parohija
Westminsterska crkva u Londonu organizovala je prvu misu za homoseksualce uoči Papine posjete Velikoj Britaniji. Dok se neki opiru ideji da i homoseksualci mogu pronaći svoje mjesto u katoličkoj crkvi, drugi ideju smatraju revolucionarnom, navodi BBC.

Dok se Britanija priprema za posjetu pape Benedikta XVI, određeni broj homoseksualaca protivi se njegovom dolasku jer smatraju da je katolička crkva netolerantna prema njihovoj seksualnoj orijentaciji.

Paul Brown nije posjetio crkvu od 2002. godine kada mu je umrla majka. Sada se vratio religiji zahvaljujući misi za lezbijke i homoseksualce katolike, koja je prva i jedina takva misa u Velikoj Britaniji, održana u crkvi u Londonu.

"Tražio sam misu koja će mi pružiti pozitivnu energiju i uputiti me na prave stvari. Nisam tražio nekoga da mi govori šta ne bih trebao raditi", rekao je Brown.

Westminsterska crkva i Vatikan razmijenili su dokumente u kojima su se dogovorili da mise namijenjene homoseksualcima ne bi trebale postati mjesta na kojima se katoličko učenje dovodi u pitanje.

"Mislim da se svaki biskup treba prilagoditi vremenu u kojem živi i željama svojih vjernika", rekao je nadbiskup katoličke crkve u Engleskoj i Walesu, Vincent Nichols.

Drugim riječima, ako homoseksualni katolici zatraže sličnu misu u Manchesteru ili Brightonu, ona bi se mogla održati.