|

Orden za Natašu Kandić

Orden za Natašu Kandić
0
F
FENA
8.11.2006. u 09:04
0
komentara
0

dijeljenja
Orden za Natašu Kandić
Hrvatski veleposlanik u Beogradu Tonči Staničić u utorak je, na svečanosti u svojoj rezidenciji, uručio izvršnoj ravnateljici Fonda za humanitarno pravo Srbije Nataši Kandić Orden Danice hrvatske s likom Katarine Zrinske kojom ju je odlikovao predsjednik Hrvatske Stjepan Mesić.
Orden je Nataši Kandić dodijeljen, kako je to rekao Staničić, zbog izvanrednih zasluga i činjenice da je bila jedna od prvih osoba koje su, nakon užasnih ratnih sukoba, uspostavile kontakt između dviju država.

"Nataša Kandić je pokazala i Hrvatskoj i svima u regiji da zločin, a posebice ratni zločin nema ni naciju, ni vjeru, ni rasu, nema granice. Pokazala je svima nama da trebamo, figurativno rečeno, pomesti ispred svojih vrata", istaknuo je Staničić.

Primajući orden, Nataša Kandić je rekla da ta velika čast za nju predstavlja ujedno i priznanje civilnom društvu u Srbiji.

"Ja sam jako malo dobila priznanja koja su toliko vrijedna kao što je ovo. Ono i priznanje grada Sarajeva imaju posebnu vrijednost zato što dolaze iz regije i znak su nade", rekla je Kandić.

Dodala je da je odlikovanje "znak da Hrvatska vidi...da je uvijek postojala i jedna druga Srbija koja se nikada nije mirila s (ratnom) politikom i zločinom".
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.