|

Optužen sin bivšeg francuskog ministra unutarnjih poslova

Optužen sin bivšeg francuskog ministra unutarnjih poslova
0
F
FENA
7.8.2006. u 18:05
0
komentara
0

dijeljenja
Optužen sin bivšeg francuskog ministra unutarnjih poslova
Sin bivšeg francuskog ministra unutarnjih poslova Charles Pasqua (Šarl Paskva), biznismen Pierre Falcone (Pjer Falkone) i Libanci Iskandar i Akram Safa optuženi su za malverzacije u vezi s prodajom oružja inozemstvu, doznaje se u ponedjeljak iz izvora bliskih ovom slučaju.
Za Falconeom, koji uživa diplomatski imunitet kao stalni predstavnik Angole u UNESCO-u i za Pasquainim sinom, koji je u bijegu u Tunisu, izdate su međunarodne potjernice, kao i za braćom Safa.

Sud goni Pierrea-Philippea Pasquu i osam osoba bliskih bivšem degolističkom ministru zbog pronevjere novca u periodu od 1993. do 1995. godine, tokom prodaje policijske opreme koju je vršila francuska kompanija za izvoz materijala, sistema i usluga ministarstva unutarnjih poslova (Sofremi), kada je Charles Pasqua bio ministar.

Charles Pasqua je i sam bio optužen u istom predmetu 8. oktobra 2004. godine na Republičom sudu pravde koji je osnovan 1993. godine kako bi sudio deliktima koje su počinili članovi vlade "tokom obavljanja svojih dužnosti".
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.