"Optužba služavke je kleveta"

F
FENA
16.1.2010. u 13:44
0
1
"Optužba služavke je kleveta"
0
"Optužba služavke je kleveta"
Supruga izraelskog premijera Benjamina Netanyahua, Sarah Netanyahu, odbacila je optužbe bivše kućne pomoćnice, označivši ih klevetom zasnovanom na izmišljotinama.
Najtiražniji izraelski list Yedioth Ahronoth objavio je u vikend izdanju da bivša kućna pomoćnica Lillian Peretz tuži Sarah Netanyahu zbog ponižavajućeg odnosa na poslu.

U tužbi stoji da je supruga izraelskog premijera zlostavljala kućnu pomoćnicu, plaćala joj manje od minimalne plaće i redovito vikala na nju, između ostalog.

Sudeći po saopćenju Sarah Netanyahu (51), ona se prema bivšoj kućnoj pomoćnici odnosila "s toplinom i ljubavlju". U pismu u kojem je obavještava da daje otkaz Peretz je napisala: "Dajem otkaz na posao u kući u Cezareju s puno ljubavi i poštovanja."

Sarah Netanyahu je također podsjetila na novinski članak objavljen ranije u online izdanju istog lista u kome se navode riječi bivše kućne pomoćnice. "Luda sam za Sarom, nemam prijatelja i ona mi je prijatelj i majka... Ona mi je sve. Ona je izuzetna osoba. Mnogo je volim," rekla je kućna pomoćnica.

Netanyahuova supruga je također navela da je Lillian Peretz (44), udana žena s četvero djece, uglavnom održavala praznu kuću i imala duge odmore jer je u Cezareju, na sjeveru Izraela, obitelj Netanyahu dolazila sama preko vikenda, a inače je živjela i živi u Jerusalemu.

Lillian Peretz traži oko 80.000 dolara kompenzacija od obitelji Netanyahu, javljaju izraelski mediji. Ona je navodno bila primorana raditi na židovski dan odmora šabat i zvati Netanyahuovu suprugu gospođom. Radila je kod Netanyahuovih šest godina u atmosferi koja se graničila s neprijateljskom i ponižavajućem, kako tvrdi.

Morala je nositi četiri vrste odjeće tokom jednog dana, ovisno koje poslove obavlja, jer se gospođa Netanyahu plašila da joj ne zagadi kuću Također je morala biti u pripravnosti 24 sata na dan i Sarah Netanyahu joj jednom telefonirala u dva sata da je ukori jer nije dobro prekrila jastuk.

Za vrijeme prvog Netanyahuovog premijerskog mandata od 1996. do 1999. godine izbilo je na vidjelo neslaganje njegove supruge s dadilja koju je izbacila na ulicu zbog zagorjele juhe.


Komentari (1)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: