{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Opšti štrajk u Grčkoj poremetit će i saobraćaj

F
10.12.2008. u 10:47
0
0
Opšti štrajk u Grčkoj poremetit će i saobraćaj
0
Opšti štrajk u Grčkoj poremetit će i saobraćaj
Foto: Reuters
Grčke vlasti plaše se u srijedu novog nasilja, četvrtog dana od početka nemira, dok sindikati planiraju demonstracije u Atini povodom opšteg štrajka, koji je počeo u jutarnjim satima, javio je policijski izvor.
Dva velika centralna sindikata u zemlji, Opšta konfederacija grčkih radnika (GSEE) sa 600.000 članova i Federacija funkcionera sa 200.000 članova ignorisali su apel premijera Costasa Caramanlisa da odustanu od demonstracija planiranih u Atini.

Međutim, sindikati, koji su otkazali veliki defile predviđen u centru Atine, zbog nasilja koje je izbilo u subotu u glavnom gradu i nekoliko drugih većih gradova, naprotiv, pozivaju radnike na "mirno" okupljanje pred parlamentom na Trgu Sintagma u 12 sati.

Komunistički sindikalisti (PAME) planiraju demonstracije u centru Atine prije sindikalnoga okupljanja.

Kopneni, zračni i pomorski saobraćaj bit će u cijelosti poremećen zbog štrajka, koji će također pogoditi funkcioniranje banaka, administracija i velika poduzeća iz javnoga sektora, kao što je grčka elektroprivreda (DEI).

Četvrti dan uzastopno, sukobi su se desili i u utorak nakon sahrane u predgrađu Atine Alexisa Grigoropulosa (15) koga je u subotu ubio policajac.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: