Non-stop igrala "Small World"
0

Opsjednuta igrama zanemarila djecu i ostavila pse da umru od gladi

Sarajevo-x.com
Majka iz Kenta u Engleskoj dobila je uvjetnu kaznu zatvora i zabranu korištenja računara jer je zbog opsjednutosti računarskim igrama u potpunosti zanemarila svoje troje djece i pustila da njena dva psa umru od gladi.

Tridesetrogodišnja udovica toliko je bila opsjednuta igranjem igre "Small World" da je potpuno zaboravila na svoju djecu.

Nakon prijave komšija da majka zanemaruje djecu, policija je ušla u stan 33-godišnjakinje i zatekla šokantan prizor. Dva psa ležala su mrtva na podu kuhinje, a pretpostavlja se da su lipsala od gladi prije dva mjeseca, dok je trroje djece bilo potpuno izgladnjelo.

Kako je navedeno na sudu okružnom sudu u Maistonu majka je djecu, koja su u dobi od devet, deset i 13 godina, zanemarivala najmanje šest mjeseci.

Kako se navodi u policijskom zapisniku kuća u kojoj je majka živjela je bila u katastrofalnom stanju, smeća je bilo na sve strane, a pljesniva hrana je bila razasuta svugdje po podovima. Stanje u WC- u je bilo katastrofalno, a u kuhinji su pronađeni mrtvi psi.

Nemarna majka priznala je sve.

"Ja sam pse ubila. Nisam im davala da jedu jer sam bila zauzeta igranjem igre sve vrijeme."

Kako je istakao tužitelj majka je još 2009. godine počela igrati "Small World" i nekoliko mjeseci kasnije je već postala ovisna. Spavala je svega dva sata dnevno, a onda bi ustajala i nastavljala igrati.

U međuvremenu pronalazila je malo vremena da spremi djecu za školu i nahrani ih. No, kasnije je sve češće kupovala hranu koju ne treba kuhati i davala djeci da jedu.

Advokat optužene kazao je da se žena povukla u svoj virtuelni svijet zbog smrti supruga, te da je na taj način pokušavala ublažiti bol. Ni sama nije shvatila da je postala ovisna.

Nemarna majka je osuđena na dvije godine uvjetne kazne, 75 sati neplaćenog rada i zabranjen joj je pristup računaru, prenosi "Daily Mail".