|

"Oprostite, ubili smo pogrešnu osobu"

"Oprostite, ubili smo pogrešnu osobu"
0
F
FENA
7.1.2011. u 17:32
25
komentara
0

dijeljenja
"Oprostite, ubili smo pogrešnu osobu" Foto: AP
Izraelska vojka u petak je greškom na Zapadnoj obali ubila 67-godišnjeg Palestinca. Izraelci su u akciji zapravo pokušavali uhapsiti petoricu pripadnika Hamasa koje je prethodnog dana oslobodila Palestinska samouprava.
Palestinac Amr Kavasme je ubijen u svom stanu dok su izraelski vojnici tražili osumnjičenog pripadnika Hamasa koji živi u istoj zgradi u gradu Hebronu na području koje se nalazi pod nadzorom Palestinske samouprave.

Izraelska vojska je "izrazila žaljenje" zbog ubistva navodeći da žrtva "nije bila meta i nije bila umiješana u bilo kakvu terorističku aktivnost".

To je drugi put u manje od sedam dana da je nenaoružani Palestinac ubijen u vojnoj pucnjavi, ne računajući smrt 36-godišnje žene koja je u subotu udahnula suzavac na protestima na Zapadnoj obali.

Kavasme je ubijen mecima u svom krevetu, a njegov nećak, jedan od petorice muškaraca koje su tražili izraelski vojnici, živi na spratu ispod u istoj zgradi.

"Ubili su ga izrešetavši ga na krevetu dok je spavao i tek potom provjerili njegov identitet", izjavio je Kavasmeov sin Radžaed.

Izraelska vojska najavila je da će provesti istragu o tom incidentu.

I Izrael i Palestinska samouprava predsjednika Mahmouda Abbasa smatraju Hamas svojim neprijateljem, ali često se razilaze u strategiji borbe protiv toga radikalnog islamističkog pokreta.

Izrael se protivio puštanju petorice pripadnika Hamasa u četvrtak iz palestinskog zatvora.
Prijavi grešku


Komentari (25)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...