Uprkos podršci
13

Oprah Winfrey: Ne zanima me kandidatura za američku predsjednicu

Klix.ba
Oprah Winfrey (Foto: EPA-EFE)
Oprah Winfrey (Foto: EPA-EFE)
Poznata američka TV voditeljica, glumica i filmska producentica Oprah Winfrey jasno je dala do znanja svima da se ne namjerava kandidovati za američku predsjednicu, javlja BBC.

Vjerovalo se da će Oprah biti buduća kandidatkinja Demokratske stranke na predsjedničkim izborima 2020. godine, posebno nakon njenog govora na dodjeli Zlatnog globusa ranije ovog mjeseca. Međutim, od toga neće biti ništa.

"Uvijek sam bila sigurna u sebe, znala sam šta mogu uraditi, a šta ne. Ovo je nešto što me zanima", izjavila je Oprah.

Kada je prethodno američki predsjednik Donald Trump upitan o novoj kandidaturi i borbi protiv Winfrey 2020. godine, on je rekao da bi to bilo "zabavno" te da bi "pobijedio Oprah".

Oprah je živa legenda u SAD-u, a slavu je stekla zahvaljuući svom showu u kojem je govorila i rješavala probleme ljudi. Okušala se u glumi i filmskoj produkciji, objavila je vlastiti magazin te osnovala svoj kanal, a sve to joj je omogućilo da postane jedna od najbogatijih osoba svijeta.

Na ceremoniji dodjele Zlatnog globusa je govorila o raznim temama, o rasi, spolovima, moći i "Me Too" kampanji koja se bori potiv seksualnog nasilja.

Društvenim mrežama su se počeli širiti hashtagovi #Oprah2020 i #OprahForPresident, a mnoge slavne ličnosti su joj dale podršku.