Venezuela
0

Opozicioni televizijski kanal isključen iz kablovskog sistema

Klix.ba
Venezuelanska kablovski sistem prestao je prenositi signal kanala koji je bio kritički raspoložen prema predsjedniku Hugi Chavezu, nakon što je Vlada utvrdila nepridržavanje sa pravilima kojima se zahtijeva da govori socijalističkog lidera budu prenošeni putem kablovske televizije.

Radio Caracas Television, antichavezovski kanal poznat i kao RCTV koji se okrenuo kablovskom i satelitskom emititranju, nakon što je Vlada odbila da obnovi njegovu standardnu dozvolu, nestao je sa tv ekrana kratko nakon ponoći.

RCTV je isključen sa kablovskog i satelitskog emitiranja samo nekoliko sati nakon što je Diosdado Cabello, direktor venecuelanske državne telekomunikacisjke agencije izjavio da je nekoliko lokalnih kanala prekršilo zakone o emitiranju i da trebaju biti uklonjeni sa kablovskog sistema.

Cabello je upozorio kablovske operatere da se mogu naći u opasnosti ako nastave prikazivati ove kanale.

Nekoliko kanala nije prikazalo Chavezov govor na televiziji onda kada je on naredio svim medijima da ga moraju emitirati, što je novo pravilo koje je telekomunikacijska agencija u Venezueli odobrila prošlog mjeseca, javlja AP.