{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Opozicija: Obamu nije briga za sirijski narod, njemu je važna sigurnost Izraela

1.9.2013. u 15:09
8
82
Opozicija: Obamu nije briga za sirijski narod, njemu je važna sigurnost Izraela
8
Opozicija: Obamu nije briga za sirijski narod, njemu je važna sigurnost Izraela
Barack Obama (Foto: AFP)
Predsjednik Nacionalnog vijeća Sirije George Sabra tokom posjete Kanadi sastao se sa grupom poslanika parlamenta te zemlje i izjavio je da sirijski narod očekuje veću podršku međunarodne zajednice u borbi protiv režima predsjednika Bashara al-Assada.
"Potrebna nam je podrška u svijetu u obliku podrške koju nam daje Turska. Eto, dobili smo i obećanje od kanadskih zvaničnika da će i njihova zemlja nastaviti sa slanjem humanitarne pomoći Siriji i primati sirijske izbjeglice, čiji broj svakim danom raste", rekao je Sabra.

Predsjednik Nacionalne koalicije sirijskih opozicionih i revolucionarnih snaga (SMDK) Halid Hoca kazao je da Sjedinjene Američke Države (SAD) odugovlače sa vojnim napadima na Bashara al-Assada, jer "ne mare za stanje u kojem se nalazi sirijski narod".

"Za SAD je bitna samo sigurnost Izraela i susjednih zemalja i ne zanima ih što se svaki dan prolijeva krv sirijskog naroda. Ono što SAD planiraju neće pomoći da se spriječi sirijski režim", kazao je Hoca.

S druge strane, poslanik u parlamentu Kanade Jim Kargiyannis tokom sastanka sa sirijskom opozicijom kazao je da Kanada želi podržati sirijski narod naglasivši da nije lakko izvesti vojni napad u toj zemlji, kao što se desilo u Libiji.

"Traže od nas da donesemo odluku o pokretanju vojnog napada protiv Sirije. Ali morate shvatiti da Sirija nije Libija. Nije lako intervenisati u Siriji jer se nalazi na granici sa Izraelom. Za Kanadu je bitna sigurnost Izraela", rekao je Kargiyannis.

Predsjednik Vijeća Sirijaca u Kanadi Halid Sawaf na to je odgovorio da sirijski narod nikome ne prijeti i da samo želi okončanje rata u svojoj zemlji.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni radom policije u vašoj lokalnoj zajednici?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: