{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Oni su pripadnici najozloglašenije ulične bande na svijetu

24.7.2012. u 21:18
0
76
Oni su pripadnici najozloglašenije ulične bande na svijetu
0
Osamnaesta ulična banda, u nekim dijelovima Sjeverne, Srednje i Južne Amerike poznata i kao M18, Calle 18, Barrio 18, La18 ili Mara-18, najozloglašenija je kriminalna banda na svijetu.
Iako ne postoje tačni podaci o broju članova, smatra se kako 18. ulična banda okuplja više od pola miliona osoba sklonih kriminalu i bezakonju. Prema FBI-u, u 120 gradova SAD-a postoji 65.000 aktivnih članova M18.

Članovi ove bande su najaktinviji u Kaliforniji i Meksiku. Uglavnom se bave proizvodnjom i dilanjem droge, trgovinom ljudima, pljačkom, iznudom, kidnapovanjem, naručenim ubistvima, trgovinom oružjem i kockanjem.

"Smatramo ih najnasilnijom uličnom bandom u Sjedinjenim Američkim Državama", kaže George Rodriguez, specijalni agent u penziji, koji je cijelu svoju policijsku karijeru posvetio 18. uličnoj bandi.

Iako ne postoje tačne informacije gdje i kada je nastala ova kriminalna banda, 18. ulica i Union Avenue u Los Angelesu se smatraju mjestom odakle je ova banda počela svoje djelovanje. Deseci hiljada članova do sada su uhapšeni i smješteni u zatvore širom SAD-a. Novinarima i fotoreporterima Agencije France Presse dozvoljen je ulazak u zatvor u gradu San Salvador.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: