|

On je najzanimljiviji gradonačelnik na svijetu

On je najzanimljiviji gradonačelnik na svijetu
20
Klix.ba
5.2.2014. u 22:35
64
komentara
20

dijeljenja
On je najzanimljiviji gradonačelnik na svijetu GnaJon Gnarr
Jon Gnarr, gradonačelnik Reykjavika, glavnog islandskog grada, je možda i najzanimljiviji gradonačelnik svijeta.
Gnarr nikada nije pohađao fakultet, bio je taksista i svirao u lokalnom punk rock bandu Runny Nose. Nakon toga, postao je komičar i glumac. Iz šale, on i njegovih nekoliko prijatelja 2009. godine su formirali stranku koju su nazvali Najbolja stranka.

Njihova predizborna kampanja sastojala se od obećanja poput onih da će osigurati besplatne peškire na bazenima, novi Disneyland kao i polarnog medvjeda u zoološkom vrtu.

Šest mjeseci kasnije, pobijedili su na izborima.Gnarrova najdraža serija je "The Wire" i poručio je da neće formirati koaliciju sa političarima koji su gledali navedenu seriju.

U djetinjstvu mu je dijagnosticirana mentalna retardacija i poremećaj hiperaktivnosti i deficita pažnje zbog čega je proveo dvije godine u bolnici. Ipak sve ovo ga nije spriječilo da postane gradonačelnik.Aktivan je na Facebooku gdje redovno piše statuse. Najbolja stranka u Vijeću Reykjavika ima 15 članova. Jedan od njih je član rock grupe Sugarcubes.

Kako pišu islandski mediji, nema u planu kandidirati se za drugi mandat iako je sve popularniji među građanima glavnog grada Islanda.
Prijavi grešku


Komentari (64)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...