Kolaps
341

Oluja pogodila Istanbul: Ulice poplavljene, prekinut željeznički i trajektni saobraćaj

Klix.ba
Foto: N. G./Klix.ba
(Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Nekoliko ljetnih oluja pogodilo je Istanbul. Vodene bujice slijevaju se ulicama i podvožnjacima, a grad je oštetio prozore i obarao drveće. Fotoreporter našeg portala zabilježio je svojom kamerom haos koji je nastao u najpopularnijem turističkom gradu Turske.

Jaka kiša izazvale je prekid u saobraćaju u najprometnije vrijeme, a automobili i autobusi su ostali zaglavljeni na ulicama i prekriveni vodom.

Na fotografijama koje je napravio fotoreporter Klix.ba vidi se kako ljudi kroz krov izlaze iz autobusa, dok im drugi pomažu da dođu na sigurno. Inače, ovo je druga ovakva oluja u posljednjih 10 dana.

Na glavnom aerodromu Ataturk zabilježena su kašnjenja u letovima. Tunel Euroazija, koji spaja azijski i evropski dio Istanbula, zatvoren je iz mjera predostrožnosti. Trajektni saobraćaj je u prekidu nakon što je jedan trajekt udario u stijenu. Srećom, nije bilo povrijeđenih osoba, ali su se turisti uplašili. Prekinut je i željeznički saobraćaj.

Građani su "preplavili" društvene mreže fotografijama na kojima se vidi grad veličine teniske loptice, razbijeni prozori, polomljeno drveće te manji požar koji je izbio u pristaništu za trajekte.