Svijet
0

Oluja odnijela 77 života u Pekingu

SRNA
Broj žrtava u najvećoj kišnoj oluji u Pekingu u toku posljednjih 60 godina danas je povećan na 77, nakon što je pronađeno još tijela, prenijela je državna agencija Sinhua pozivajući se na gradske zvaničnike.

Oluja koja se dogodila prije šest dana poplavila je puteve i izazvala bujice na ulicama, zbog čega se udavilo mnogo vozača koji su ostali zarobljeni u potopljenim automobilima.

Mnogi stanovnici Pekinga su u internetskim blogovima kritikovali loš kanalizacioni sistem u glavnom gradu, u kojem se podstiče gradnja modernih autoputeva i nebodera.

Pojedini građani ukazali su na činjenicu da je područje istorijskog Zabranjenog grada ostalo netaknuto poslije poplava zahvaljujući efikasnom kanalizacionom sistemu izgrađenom prije 600 godina, navodi Reuters.

Gradske vlasti saopštile su da se materijalna šteta procjenjuje na oko 1,88 milijardi dolara, prenijeli su državni mediji.

Spasioci i dalje tragaju za tijelima po olupinama i rijekama u Fangšanu, najteže pogođenom okrugu u jugozapadnom dijelu grada. Prethodni zvanični broj žrtava bio je 37.