Kidala krovove, rušila drveće
0

Oluja brzinom 160 km/h projurila kroz New York City

Sarajevo-x.com
Foto: AP
Foto: AP
Oluja brzine 160 km/h prohujala je kroz New York City u četvrtak, oborivši drveće i presjekavši žice koje provode električnu energiju, te uzrokujući zastoje u saobraćaju i rušeći krovove. Najmanje jedna osoba izgubila je život u nevremenu, javio je AP.

Žena je poginula kada je drvo palo na njen auto zaustavljen na cesti u Queensu. Iline Levakis (30) je bila na mjestu vozača i odmah je preminula, dok je njen 60-godišnji saputnik pretrpio manje povrede, objavila je policija.

Brojne manje povrede prijavljene su širom grada.

Oluja je uzrokovala pravi haos. Vozovi su kasnili, a na nekim linijama i zaustavljeni zbog drveća palog po šinama, dok je najmanje 300.000 domaćinstava ostalo bez struje. Najteže je pogođen Queens.

Nevrijeme se pogoršalo u 17 sati po tamošnjem vremenu, kada je izdato upozorenje za tornado. Prvo je alarmiran Staten Island, a kratko potom i Brooklyn i Queens.

"Dobre vijesti su da je većina ljudi na sigurnom, samo su ih uznemirili prekidi saobraćaja i palo drveće", kazao je gradonačelnik Michael Bloomberg nakon prolaska oluje.

U petak će ekipe izaći na teren da procijene štetu.