{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava

Zaboravio si lozinku? Resetuj lozinku.


Unesite e-mail:


Olmert spreman osloboditi 450 Palestinaca za Shalita

F
FENA
29.8.2008. u 10:54
0
0
Olmert spreman osloboditi 450 Palestinaca za Shalita
0
Olmert spreman osloboditi 450 Palestinaca za Shalita
Foto: Reuters
Izraelski premijer Ehud Olmert spreman je osloboditi 450 palestinskih zatvorenika u okviru eventualane razmjene s Hamasom vojnika Gilada Shalita zatvorenog u Gazi, objavile su u petak dnevne novine Haaretz.
Prema pisanju dnevnog lista, izraelska vlada je za sada dala saglasnost za samo 80 imena od 450 koliko je upočetku tražio islamistički pokret, u zamjenu za Giada Shalita otetog u napadu na granici pojasa Gaze u junu 2006.

Olmertov glasnogovornik Mark Regev odbio je potrvditi ovu informaciju. "Davati takve informacije bilo bi nepovoljno za njegovo oslobađanje", kazao je on.

U srijedu je državni radio javio da bi međuministarska komisija trebalo da u nedjelju razgovara o ublažavanju kriterija za oslobađanje palestinskih zatvorenika zbog njihove eventaulne razmjene s Hamasom.

Islamistički pokret koji kontrolira pojas Gaze od juna prošle godine zahtijeva oslobađanje nekoliko stotina palestinskih zatvorenika u zamjenu za izraelskog vojnika i već mjescima vodi s Izraelom pregovore, posredstvom Egipta, kako bi postigao dogovor.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: