|

Olmert će biti operisan poslije mirovne konferencje

Olmert će biti operisan poslije mirovne konferencje
0
F
FENA
30.10.2007. u 12:29
0
komentara
0

dijeljenja
Olmert će biti operisan poslije mirovne konferencje Foto: Reuters
Izraelski premijer Ehud Olmert bit će operiran od raka prostate poslije međunarodne mirovne konferencije u Sjedinjenim Američkim Državama, saopćeno je sinoć u njegovom kabinetu.
U saopćenju je precizirano da se mora sačekati nekoliko sedmica poslije biopsije koja je izvedena prije desetak dana. Nakon operacije Olmert neće moći putovati u inozemstvo tri do četiri sedmice i mi ne namjeravamo da zbog toga odgađamo skup u Annapolisu (u saveznoj američkoj državi Maryland), rekli su izvori bliski Olmertovom kabinetu.

U telefonskom razgovoru s američkom državnom tajnicom Condolleezzom Rice, Olmert je rekao da će nastaviti raditi punim tempom i da će prisustvovati konferenciji u Annapolisu prije operacije.

Rice je zvala da se raspita o Olmertovom zdravlju nakon što je on na iznenada sazvanoj konferenciji za novinare
objelodanio da boluje od raka prostate.

Olmert je naglasio da bolest nije opasna po život i da namjerava raditi kao i do sada, prije i poslije operacije, čim se oporavi.

Olmert je također razgovorao s palestinskim predsjednikom Mahmudom Abbasom i rekao da namjerava nastaviti da se sastaje s njim kao što je bilo i planirano, u okviru priprema za konferenciju.

"Početni znaci kancerogene izrasline su primijećeni. Ona je mikroskopske veličine, nije metastazirala i može se otkloniti kratkom hirurškom procedurom," kazao je Olmert.

Dok Olmert bude pod anestezijom, njegove dužnosti preuzima šef izraelske diplomatije Tzipi Livni.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.