|

Olga Kavran: Još bez ocjene Carle del Ponte o saradnji Srbije s Haškim sudom

Olga Kavran: Još bez ocjene Carle del Ponte o saradnji Srbije s Haškim sudom
0
F
FENA
29.10.2007. u 14:07
0
komentara
0

dijeljenja
Olga Kavran: Još bez ocjene Carle del Ponte o saradnji Srbije s Haškim sudom
Glavna haška tužiteljica Carla del Ponte još neće Europskoj uniji (EU) podnijeti svoj izvještaj o saradnji Srbije s Haškim sudom, jer se radi na "rješavanju preostalih pitanja", izjavila je njena glasnogovornica Olga Kavran u ponedjeljak agenciji Beta.
"Još nije utvrđen konkretan datum. Radi se na rješavaju preostalih pitanja", kazala je Olga Kavran, dodajući da su Carla del Ponte i europski povjerenik za proširenje EU Olli Rehn u stalnom kontaktu, ali da je prerano da ona - nakon prošlotjednog dvodnevnog posjeta Beogradu - sačini i podnese novo izvješće.

"To bi bilo prerano učiniti sada, zato što se radi na nekim rješenjima", kazala je Kavran ne precizirajući koja su to rješenja i dajući naznake da bi novu ocjenu suradnje Srbije s Haškim sudom Carla del Ponte mogla podnijeti EU "za tjedan-dva".

Carla del Ponte je prošloga petka u Beogradu, ponovivši tvrdnju da su haški optuženici Ratko Mladić, Goran Hadžić i Stojan Župljanin i dalje u Srbiji, izjavila da je "pritisak EU na Srbiju i dalje jedino što joj preostaje", te jasno kazala da se bez izručenja Mladica Haškom sudu Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju Srbije i EU ne može finalizirati.

Srbijanski mediji su, bez obzira na tu njenu izjavu, nagađali da će Carla del Ponte odmah u ponedjeljak obavijestiti europskog povjerenika Ollija Rehna o napretku suradnje s Haškim sudom, koji će potom odrediti datum parafiranja Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju, a "Večernje novosti" od ponedjeljka najavile su - pozivajući se na svoje izvore u Europskoj komisiji - taj događaj za srijedu, 7. studenoga u Beogradu, pod uvjetom da Rehn bude zadovoljan onime što će mu prenijeti Carla del Ponte nakon posjeta Beogradu.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.