Svijet
0

Okončana talačka kriza u Ingolstadtu, otmičar ranjen

SRNA
Foto: AFP
Foto: AFP
Njemačka policija uhapsila je muškarca koji je držao dvoje talaca u zgradi gradske uprave u njemačkom gradu Ingolstadtu u Bavarskoj.

Taoci su oslobođeni nepovrijeđeni nakon akcije naoružanih pripadnika policija, dok je 24-godišnji otmičar ranjen. Zgrada je bila blokirana od početka krize koja je počela jutros oko 9.00 sati.

Zbog ove opsade njemačka kancelarka Angela Merkel otkazala je posjetu ovom gradu. Merkelova je trebalo da dođe u Ingolstadt u okviru predizborne kampanje.

Treći talac, zamjenik gradonačelnika Sepp Mißlbeck, oslobođen je ranije. Drugo dvoje talaca bili su pomoćnici Mißlbecka.

Policija je saopštila da je otmičar od ranije poznat policiji i da je od naoružanja imao pištolj.

Ministar unutrašnjih poslova Bavarske Joachim Herrmann rekao je da je otmičar ranije proganjao jednu ženu zaposlenu u gradskoj upravi i da mu je bilo zabranjeno da se približava zgradi u kojoj su kancelarije gradonačelnika i administracije. Jedan od talaca je bila ta žena, navodi BBC.

Pozivajući se na policiju, njemački mediji javili su da je otmičar imao mentalnih problema i da je ranije prijetio zaposlenima gradske uprave.