Simpatična scena
13

Oklopni voz Kima Jong-una promašio mjesto zvaničnog prijema u Vladivostoku

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Za vođu Sjeverne Koreje Kima Jong-una pažljivo je spremljena koreografija za dolazak u Rusiju, ali ipak je bilo manjih tehničkih problema jer je njegov oklopni voz prošao pokraj mjesta na kojem je bio postavljen crveni tepih u znak dobrodošlice.

Nasmijani Kim Jong-un, u crnom kaputu i sa crnim šeširom na glavi, stupio je na platformu koja je bila posebno postavljena za njegov dolazak na željezničkoj stanici u Vladivostoku.

Ruski zvaničnici su ga pozdravili minut kasnije, a voz u kojem se nalazio sjevernokorejski lider bio je primoran da prođe dodatnih nekoliko metara kako bi se osiguralo da vrata pri otvaranju budu u polažaju koji je predviđen zvaničnim protokolom dobrodošlice.

Dolazak Jong-una u Rusiju na samit s ruskim liderom Vladimirom Putinom emitiran je uživo na ruskoj državnoj televiziji, prenosi Reuters.

Ruski zvaničnici zajedno s dva sjevernokorejska pomoćnika su strpljivo čekali da se voz zaustavi, a uposlenici koji su bili angažirani na poslovima protokola su u vrlo kratkom vremenskom periodu uspjeli pomjeriti tepih kako bi sve prošlo kako je i planirano.