T-72 "manevrisao"
48

Ogromne vrućine u Sibiru natjerale ljude na plažu, dan im pokvario ruski tenk

B. H.
Screenshot: Twitter
Screenshot: Twitter
Temperature u Tjumenu, u Sibiru, koji se nalazi 2500 kilometara istočno od Moskve, posljednjih su dana znatno iznad 30 stepeni Celzijusa. Mještani koji su tražili načine da se izbore s vrućinom sklonili su se na divlju plažu pokraj lokalnog jezera.

Mir ljetnog dana prekinuo je tenk T-72 ruske vojske koji se dva puta uletio u masu i dimom i prašinom pokušao rastjerati posjetitelje plaže.

Prema izvještajima lokalnih medija, u blizini divlje plaže nalazi se vojni poligon, a navodno je to područje u vlasništvu Ministarstva odbrane. Ipak, dolazak tenka T-72 i njegovo manevriranje među kupačima neke je jako razljutilo. Rekli su da godinama idu na obalu Andrejevskog jezera kako bi se sunčali, no prije nekoliko dana vojnici Tjumenske više vojne inženjerske škole "iskopali su nekoliko tunela i staza oko jezera jer misle da im pripada " .

"Došli smo na plažu u 11 sati ujutro, sunčali se i kupali, a onda je bez upozorenja stigao tenk u punoj brzini. Posvuda je bila para, dim i jak smrad goriva. nekoliko krugova, pa lijevo", rekao je očevidac.

Nasuprot tome, vojna škola kaže da je to područje zabranjeno za okupljanje civila.

"Ništa se nije dogodilo. Ovo je teritorij Ministarstva odbrane i općenito je zabranjeno okupljanje i kupanje civila na tom području. Cijelo područje je prekopano. Ovo je naš poligon. Tenk je jednostavno izašao iz šume, okrenuo se i vratio nazad , to je sve. Naravno, nitko nikome nije prijetio", poručili su iz Vojne škole.