{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Oduševljena djeca prvi put u životu izašla vani

S
30.4.2008. u 10:49
0
0
Oduševljena djeca prvi put u životu izašla vani
0
Oduševljena djeca prvi put u životu izašla vani
Foto: AP
Elisabeth Fritzl koja je 24 godine bila zarobljena u podrumu i njena majka Rosemarie dugo su se grlile pri ponovno susretu dok je majka kroz suze govorila: "Izvini, nisam imala pojma."
Nakon šokantne priče o ocu koji je u austrijskom gradiću do prošle subote u podrumu svoje kuće držao zarobljenu kćerku i šestero djece, u javnost su pušteni novi detalji. 73-ogodišnji Josef Fritzl priznao je da je prije 24 godine u podrumu zaključao svoju kćerku, rekavši svojoj supruzi Rosemarie da je ona pobjegla od kuće. Takođe je priznao da sa kćerkom ima šestero djece, te da je sedmo umrlo nakon rođenja.

Troje djece je doveo na sprat i ona su živjela s njim i bakom, dok su ostalo troje bili zaključani u podrumu. Nakon policijskog upada, familija je ponovo na okupu.

Dvojica dječaka koji su sa majkom bili zaključani bili su oduševljeni kad su prvi put izašli vani. DNK testovi su pokazali da je Fritzl otac svih šestero djece.

Kerstin ima 19, Stefan 18, a najmlađi je petogodišnji Felix. Njih troje su bili zaključani s majkom. Ostale - Moniku kojoj je 14 godina, Alexandera (12) i 16-ogodišnju Lisa otac je izveo iz kuće i živjeli su normalnim životom sa Jozefom i njegovom suprugom.

Ova šokantna priča odjeknula je širom svijeta, nakon što je podrum otkriven jer je Kerstin pala u komu i Jozef je morao odvesti u bolnicu. Doktorima je ovo bilo sumnjivo i pozvali su policiju koja je u subotu naveče spasila zarobljenu porodicu.

Nakon skoro četvrt stoljeća Elisabeth je tako vidjela svoju majku, ali i sastala se sa sa svojom djecom, piše Daily Mail. Berthold Kepplinger, direktor psihijatrijske klinike prisustvovao je susretu.

"Supruga optuženog nije znala kakvu je nesretnu sudbinu imala njena kćerka," rekao je. "Njih dvije su se samo grlile, nisu znale šta da kažu. Onda se majka počela izvinjavati. Obećale su jedna drugoj da se više nikad neće razdvajati."

Bolesna Kerstin i dalje je u komi. Mali Felix je bio najpreplašeniji i skakao bi na svaki zvuk. Sve vrijeme se držao uz majku.

"Svima će trebati vremena da prihvate da su samo dva sprata ispod njih bili sakriveni članovi njihove porodice i to sve ove godine," rekao je direktor. "Priče o Elisabeth bile su brojne. Od one da se pridružila bizarnoj sekti i napustila svoju djecu nakon rođenja, do mnogih drugih za koje se ispostavilo da su laži."

Djeca koja su prvi put izašla vani ostala su otvorenih usta, stalno su jedan drugom pokazivali stvari oko njih. Nikad prije nisu vidjeli mjesec. Jedino što su znali o vanjskom svijetu bilo je ono što su vidjeli na televiziji.

Direktor klinike bio je iznenađen kako su se dječaci lijepo ponašali. Majka ih je odlično odgojila uprkos ograničenjima koje je imala. Ona je bila ta koja ih je liječila kad su bili bolesni.

"Kad su ušli u auto, vrištali su od sreće," ispričao je Kepplinger.

Podstanar koji je živio na posjedu Fritzlovih izjavio je kako je ponekad čuo neku čudnu buku koja je dolazila iz podruma.

"Znao sam da im je kćerka nestala i primijetio sam da se moj gazda jako bojao policije," pričao je podstanar. "Takođe, nosio je korpe s hranom u podrum, a vraćao je bez njih."

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: