{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Odluke Makedonije i Crne Gore doprinose stabilnosti"

F
10.10.2008. u 16:09
0
1
"Odluke Makedonije i Crne Gore doprinose stabilnosti"
0
"Odluke Makedonije i Crne Gore doprinose stabilnosti"
Predsjednik Kosova Fatmir Sejdiu izjavio je u petak na konferenciji za novinstvo, povodom makedonskog i crnogorskog priznanja neovisnosti Kosova, da će odluka te dvije susjedne zemlje utjecati na produbljivanje izuzetno dobre suradnje s tim zemljama te na mir i stabilnost u regiji.
Sejdiu je rekao da je tijekom jutra imao telefonske razgovore s predsjednicima Crne Gore i Makedonije, Filipom Vujanovićem i Brankom Crvenkovskim, kojima je zahvalio na priznanju neovisnosti Kosova.

"U tim razgovorima ja sam ponovio našu volju da razvijamo svestrane i dobrosusjedske odnose, jer držimo da je to najbolji put za razvoj demokratskih procesa u našim zemljama i skraćivanje puta ka euroatlantskim integracijama", rekao je Sejdiu.

Kosovski ministar vanjskih poslova Skender Hyseni razgovarao je u petak s voditeljem makedonskog Ureda za veze Stojanom Karajanovim, koji mu je predao notu kojom je makedonska Vlada u četvrtak navečer priznala Kosovo kao neovisnu i suverenu državu. Zahvalivši vladi i narodu Makedonije na priznanju, Hyseni je rekao kako je to značajan korak za regiju te da otvara nove puteve političke i gospodarske suradnje i osigurava stabilnost.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: