Fatmir Sejdiu
0

"Odluke Makedonije i Crne Gore doprinose stabilnosti"

FENA
Predsjednik Kosova Fatmir Sejdiu izjavio je u petak na konferenciji za novinstvo, povodom makedonskog i crnogorskog priznanja neovisnosti Kosova, da će odluka te dvije susjedne zemlje utjecati na produbljivanje izuzetno dobre suradnje s tim zemljama te na mir i stabilnost u regiji.

Sejdiu je rekao da je tijekom jutra imao telefonske razgovore s predsjednicima Crne Gore i Makedonije, Filipom Vujanovićem i Brankom Crvenkovskim, kojima je zahvalio na priznanju neovisnosti Kosova.

"U tim razgovorima ja sam ponovio našu volju da razvijamo svestrane i dobrosusjedske odnose, jer držimo da je to najbolji put za razvoj demokratskih procesa u našim zemljama i skraćivanje puta ka euroatlantskim integracijama", rekao je Sejdiu.

Kosovski ministar vanjskih poslova Skender Hyseni razgovarao je u petak s voditeljem makedonskog Ureda za veze Stojanom Karajanovim, koji mu je predao notu kojom je makedonska Vlada u četvrtak navečer priznala Kosovo kao neovisnu i suverenu državu. Zahvalivši vladi i narodu Makedonije na priznanju, Hyseni je rekao kako je to značajan korak za regiju te da otvara nove puteve političke i gospodarske suradnje i osigurava stabilnost.