Srbija
0

Od nove gripe oboljelo još pet osoba

SRNA
Foto: AFP/File
Foto: AFP/File
U Srbiji je registrovano novih pet slučajeva oboljelih od gripe tipa A H1N1, tako da je do sada u ovoj zemlji zaraženo ukupno 10 osoba.

"Tokom noći potvrđeno je novih pet slučajeva zaraženih gripom A H1N1", rekao je za Radio-televiziju Srbije epidemiolog Gradskog zavoda za javno zdravlje Predrag Kon.

On je dodao da je u četiri slučaja riječ o osobama koje su boravile u inostranstvu, dok je u jednom slučaju riječ o zarazi koja je prenesena kontaktom sa već oboljelom osobom.

"Među oboljelima je djevojčica koja je došla iz Kanade. Zatim, u Nišu je potvrđen još jedan ozbiljan slučaj, a u Novom Sadu radi se o porodici", rekao je Kon.

On je naglasio da će biti nastavljen rad na otkrivanju pojedinačnih slučajeva.

U Beogradu je 24. juna registrovan prvi slučaj oboljelog od nove gripe, a riječ je o dvadesetdevetogodišnjem mladiću koji se zarazio prilikom boravka u Argentini.

Drugi slučaj nove gripe u Srbiji potvrđen je kod četvorogodišnje djevojčice iz Sombora, koja je doputovala iz Australije, dok su u petak registrovane još tri zaražene osobe, a riječ je o majci i ćerki, koje su doputovale iz Londona, te ženi koja je bila u kontaktu sa oboljelim mladićem iz Crne Gore.