{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Od hladnoće u Indiji umrlo 80 ljudi

S
10.1.2011. u 11:33
0
0
Od hladnoće u Indiji umrlo 80 ljudi
0
Od hladnoće u Indiji umrlo 80 ljudi
Foto: AP
U New Delhiju izmjereno je svega tri Celzijusova stepena, što je najniža temperatura vazduha u poslednjih 40 godina, dok je od talasa hladnoće, koji je zahvatio sjeverni dio zemlje, umrlo više od 80 ljudi.
"U New Delhiju je jučer bio najhladniji dan u posljednje četiri decenije, a, prema predviđanjima, narednih dana se očekuje novi pad temperature", izjavio je direktor nacionalnog meteorološkog centra B.P. Jadav.

U Lehu, glavnom gradu himalajskog regiona Ladak, u indijskom dijelu Kašmira, tokom noći izmjerena je rekordno niska temperatura od minus 20 Celzijusovih stepeni.

U više regiona na sjeveru zemlje škole su zatvorene do 15. januara zbog nedostatka grijanja u ustanovama.

Lokalne vlasti saopštile su da je u talasu hladnoće, koji je tokom prošle sedmice zahvatio sjever zemlje, umrlo 80 osoba.

"Prema našim informacijama, u poslednja 24 sata umrlo je 17 osoba", izjavio je danas K.K. Sinha, jedan od zvaničnika Službe prve pomoći u Luknau, glavnom gradu države Utar Pradeš.

On je dodao da je do sada 86 ljudi umrlo od hladonoće.

Broj žrtava hladnoće raste, uprkos naporima vlade da za ugroženo i siromašno stanovništvo obezbijede ćebad, ogrijev i lijekovi, a lokalne vlasti tražile su da se otvore improvizovana skloništa za beskućnike kako bi se sklonili od hladnoće.

Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: