{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava

Zaboravio si lozinku? Resetuj lozinku.


Unesite e-mail:


Očajnički apel Talabanija za podršku međunarodne zajednice

N
NINA
16.9.2005. u 09:26
0
0
Očajnički apel Talabanija za podršku međunarodne zajednice
0
Očajnički apel Talabanija za podršku međunarodne zajednice
Irački predsjednik Jalal Talabani uputio je na summitu Ujedinjenih naroda (UN) u New Yorku «očajnički apel» međunarodnoj zajednici da pomogne službenom Bagdadu u borbi protiv terorizma.
«Irak se danas suočava s jednom od najbrutalnijih terorističkih kampanja koju provode sile mraka», izjavio je Talabani, koji po prvi put prisustvuje zasjedanju Opće skupštine UN-a od dolaska na vlast ove godine.

«Oni ubijaju stotine Iračana, uništavaju njihovu imovinu i čine sve da prekinu hod prema pravednom cilju - rekonstrukciji zemlje, usvajanju ustava i uspostavljanju pravednog režima koji će polagati račune svom narodu», dodao je Talabani u jučerašnjem govoru u Općoj skupštini UN-a.

Talabani je podcrtao da je Iraku potrebna «raznovrsna međunarodna pomoć, ne samo za dobro Iraka nego i za dobrobit cijelog svijeta».

«Ne oklijevamo da vam otvoreno i iskreno kažemo da nam je očajnički potrebno vaše iskustvo, vaše investicije i vaša moralna podrška u borbi protiv terorizma», zaključio je u svom govoru Talabani, dan nakon novog vala nasilja u Iraku u kome je poginulo 150 ljudi.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: