Nema nade
0

Obustavljena potraga pred rušenje zgrade na Floridi, 121 osoba i dalje se vodi kao nestala

G. M.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Potraga za mogućim preživjelima u ruševinama djelomično srušene stambene zgrade u blizini Miamija obustavljena je prije kontroliranog rušenja ostatka objekta. Timovi se pripremaju srušiti preostalu konstrukciju pomoću eksploziva.

Rušenje ugrade Champlain Towers South bit će izvedeno zbog oluje koja se približavala. Dio bloka od 12 spratova srušio se 24. juna. Poznato je da su dvadeset i četiri osobe umrle, a 121 se vodi kao nestala.

Nijedan preživjeli nije izvučen iz ruševina u predgrađu Surfside od prvih nekoliko sati nakon urušavanja konstrukcije.

Porodice nestalih obaviještene su o odluci da se zaustavi potraga, rekla je načelnica okruga Miami-Dade Daniella Cava Levine.

Odluka o rušenju preostalog dijela zgrade donesena je nakon što je izražena zabrinutost zbog približavanja Tropske oluje Elsa, koja bi u utorak trebala stići na zapadnu obalu Floride.

Gradonačelnik Surfsidea Charles Burkett rekao je da bi snažni vjetrovi sljedećih dana mogli srušiti krhotine s nestabilne konstrukcije, ugrožavajući živote timova za potragu.

“Bilo je očito da zgrada predstavlja problem”, rekao je u on subotu dodajući da su se složili da je to jedino rješenje za problem. Burkett je rekao da bi se kontrolirano rušenje moglo dogoditi “već u nedjelju”.