Oborene internet stranice zbog posjete pape Meksiku

S
SRNA
21.3.2012. u 10:47
0
0
Oborene internet stranice zbog posjete pape Meksiku
0
Oborene internet stranice zbog posjete pape Meksiku Papa Benedict XVI
Hakerska organizacija Anonymous blokirala je pristupe korisnika na dvije internet stranice povezane sa predstojećom posjetom pape Benedicta XVI Meksiku.
Internet stranica Meksičke nadbiskupije nije radila nekoliko sati dok se slično desilo i sa Institutom za komunikacije i filozofiju (Komfil).

"Hakerisan sistem. Papa nije dobrodošao, odlazi, odlazi!!!!", navodi se u tekstu objavljenom na internet stranici Komfila.

Na svom profilu na društvenoj mreži Facebook jedan od članova Anonymousa pod nadimkom Hispano navodi da je stranica Komfila bila meta jer "podržava Benedicta XVI."

Papa treba da u Meksiku boravi od 23. do 26. marta neposredno prije trodnevne posjete Kubi.

U videosnimku objavljenom na internet stranici YouTube hakeri navode da papina posjeta dolazi u vrijeme početka kampanje pred predsjedničke izbore zakazane u Meksiku 1. jula i da time traži korist od kandidata vladajuće stranke. Na snimku se navodi da rimokatolička crkva pokušava da "stanovništvo drži umotanim u laži."

Prema Anonymousima papa neće primjetiti siromaštvo niti nasilje koje uništava Meksiko i da će umjesto toga vidjeti "zemlju laži i fasada gdje je sve naizgled predivno".

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: