|

Objavljeni transkripti razgovora Trumpa i predsjednika Ukrajine o Bidenu

Objavljeni transkripti razgovora Trumpa i predsjednika Ukrajine o Bidenu
1
M. N.
25.9.2019. u 16:39
34
komentara
1

dijeljenja
Objavljeni transkripti razgovora Trumpa i predsjednika Ukrajine o Bidenu
Bijela kuća objavila je detalje telefonskog razgovora između predsjednika SAD-a Donalda Trumpa i njegovog ukrajinskog kolege Volodymyra Zelenskyja u kojima je razgovarano o Joeu Bidenu.
Utvrđeno je da je Trump tražio od njega da istraži kandidata Demokrata Joea Bidena čiji je sin radio ukrajinsku gasovodnu firmu.

"Priča se puno o Bidenovom sinu, da je Biden zaustavio tužbu i puno ljudi želi saznati o tome pa bi bilo sjajno da uradite šta god možete učiniti s glavnim odvjetnikom. Biden se hvalio da je zaustavio tužbu, pa ako možete pogledati. Meni to zvuči grozno", rekao je Trump.

Dalji tok razgovora odnosi se na Muellera, napade u Ukrajini i hakerski napad na Demokrate.

"Želio bih da nam učinite usluge jer je naša zemlja prošla puno toga i Ukrajina zna o tome. Volio bih da otkrijete šta se dogodilo s ovom cijelom situacijom s Ukrajinom koju nazivaju Crowdstrike. Želio bih da državni odvjetnik pozove vas da slučaj dovedete do kraja. Kako ste vidjeli jučer, cijela glupost završila je lošom predstavom čovjeka Roberta Muellera, nekompetentnim performansom, ali kažu da se mnogo toga započelo s Ukrajinom. Šta god možete učiniti, vrlo je važno da učinite ako je moguće", rekao je Trump.

Referenca Crowdstrike je nejasna iako je firma za cyber sigurnost pod tim imenom provela analizu hakerskog napada Demokratskog nacionalnog odbora 2016. godine i utvrdila da iza napada stoje dvije grupe povezane s ruskom vladom.
Trump je negirao da je američka vojska pomagala Ukrajini kako bi pobijedio političkog rivala Bidena.

Zbog svega Demokratska partija pokrenula je proces opoziva predsjednika SAD-a.
Prijavi grešku


Komentari (34)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...