Plastične flaše
29

Objavljene fotografije lažnih pojaseva s eksplozivom terorista iz Londona

Klix.ba
Londonska policija je objavila prve fotografije lažnih pojaseva s eksplozivom koji su nosili teroristi tokom terorističkog napada na Londonskom mostu.

Teroristi su pojaseve nosili u trenutku kada su ubijeni, a policija je saopćila da su se u prvi mah činili pravim samoubilačkim pojasevima. Sva trojica osumnjičenih su imali kožne kaiševe nba kojima su bile flašice za vodu oblijepljene trakom.

"Ovakvu taktiku u Velikoj Britaniji dosad nisam vidio. Teroristi su pokušali maksimalno uplašiti ljude lažnim eksplozivom. Svako ko ih je vidio te noći zasigurno je pomislio da se radi o pravom eksplozivu", izjevio je komandant Dean Haydon.

Podsjetimo, trojica napadača su pri velikoj brzini 3. juna udarili pješake na Londonskoom mostu, a kasnije su identificirani kao Rachid Redouane, Youssef Zaghba i Khuram Shazad Butt.

Nakon što su ubili tri osobe i mnoge povrijedili, teroristi su nasumično noževima ubadali ljude. Pet osoba je preminulo od zadobijenih rana. Trojica terorista su ubila ukupno osmero i povrijedila 48 ljudi.