Tragično preminuli
69

Objavljena posljednja fotografija pakistanskog milijardera i njegovog sina prije ulaska u podmornicu Titan

T. K.
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Posljednja fotografija pakistanskog milijardera i njegovog sina prije nego što su se ukrcali na podmornicu Titan, a u kojoj je stradalo pet osoba, pojavila se danas na društvenim mrežama.

Shahzada Dawood (58) i njegov 19-godišnji sin Suleman slikani su nasmijani prije nego što su se ukrcali na podmornicu u putovanju koje je po osobi koštalo 250.000 dolara, a u kojem su oni i još tri osobe poginuli.

Ova fotografija dolazi u trenutku kada je shrvana supruga Christine Dawood otkrila kako je par proveo posljednje trenutke prije nego što je Titan implodirao, slušajući svoju omiljenu muziku u potpunom mraku kako bi sačuvali energiju dok su promatrali bioluminiscentna stvorenja u dubini.

Gospođa Dawood opisala je kako su ona i njena kćerka Alina, 17, bile na matičnom brodu podmornice te da su mahnule ocu i sinu prije polaska na avanturu, prenosi Daily mail.

Ona je ispričala da su tri mjeseca ranije, izvršni direktor OceanGatea Stockton Rush i njegova supruga Wendy doletjeli iz SAD-a kako bi se sastali s Dawoodovima u Londonu kako bi uvjerili porodicu da bi bilo sigurno putovati do olupine Titanica u njegovoj mini-podmornici, unatoč zabrinutosti zbog sigurnosti putovanja.

Rush, koji je vjerovao da je odlazak u dubine Atlantika u Titanu 'sigurniji od prelaska ulice', sastao se s porodicom u kafiću u blizini Waterlooa u februaru kako bi lično razgovarao s njima o dizajnu i sigurnosti podmornice.

Gospođa Dawood je za New York Times rekla da 'o toj inženjerskoj strani jednostavno nismo imali pojma.

"Mislim, sjediš u avionu, a da ne znaš kako motor radi...", poručila je.

Samo 12 sedmica kasnije porodica sa sjedištem u Britaniji predvođena Dawoodom, nasljednikom jedne od najuspješnijih pakistanskih poslovnih dinastija, krenula je na kobno putovanje.