{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Objavljena djela katoličkog nadbiskupa Reinharda Marxa

F
12.3.2008. u 11:24
0
0
Objavljena djela katoličkog nadbiskupa Reinharda Marxa
0
Objavljena djela katoličkog nadbiskupa Reinharda Marxa
Više od 140 godina nakon objavljivanja protukapitalističkog djela "Kapital" autora Karla Marxa, najavljeno je novo istoimeno djelo kojemu je autor također Marx, s tom razlikom da se ovaj Marx zove Reinhard i da vrši dužnost muenchenskog nadbiskupa.
Objavljivanje djela katoličkog nadbiskupa bilo je najavljeno za svibanj, ali je odgođeno za studeni, objavila je izdavačka kuća u Muenchenu. Kao razlog odgodi navedene su brojne obveze Marxa, koji je 2. veljače preuzeo službu muenchenskog nadbiskupa.

Reinhard Marx bio je prije toga biskup Triera, rodnog grada Karla Marxa u kojemu i danas žive njihovi brojni prezimenjaci. Knjiga nadbiskupa Marxa bit će objavljena s podnaslovom "Socijalno etička rasprava".

Karl Marx i njegov prijatelj Friedrich Engels, duhovni oci komunizma, objavili su 1848. "Komunistički manifest" koji je podvrgao žestokoj kritici kapitalistički oblik društva i gospodarstva.

Reinhard Marx, koji je u Njemačkoj poznat kao stručnjak za društvenu etiku, u više je navrata kritizirao pojedine pojave u socijalnom tržišnom gospodarstvu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: