Svijet
0

Obilježavanje Svjetskog dana telekomunikacija

FENA
U povodu Svjetskog dana telekomunikacija (WTD) koji se obilježava 17. maja, kompanija BH Telecom danas je na pres-konferenciji najavila niz poslovnih aktivnosti u koje je uključeno nekoliko novih usluga koje će ponuditi svojim korisnicima.

Ove godine Svjetski dan telekomunikacija ima dodatni značaj pošto je 17. maj identifikovan "Svjetskim danom informacionog društva" od Tuniske faze Svjetskog samita o informacionom društvu.

Bosna i Hercegovina je postala 174. članica Međunarodne telekomunikacione unije 20.oktobra 1992. JPPH saobraćaja BiH je od februara 1998. član dva sektora Međunarodne telekomunikacione unije - ITU : ITU-T - Sektora za standardizaciju i ITU-D - Sektora za razvoj telekomunikacija.

Za Svjetski dan telekomunikacija 2006., Vijeće ITU-a je izabralo temu "Promoviranje globalne cyber sigurnosti' kako bi istaklo ozbiljne izazove s kojima se telekomunikacijske kompanije suočavaju u pružanju sigurnosti umreženih informacionih i komunikacionih sistema.

Direktor BH Telecoma Hamdo Katica je kazao kako BH Telecom provodi značajne aktivnosti u podizanju nivoa sigurnosti i uvođenja zaštitnih mjera za korisnike svojih usluga.