{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Obavijest da je Srbija sljednica SCG

F
6.6.2006. u 20:24
0
0
Obavijest da je Srbija sljednica SCG
0
Obavijest da je Srbija sljednica SCG
Predsjednik Srbije Boris Tadić obavijestio je u utorak UN, Vijeće Europe i OESS da je Srbija pravna slijednica Državne zajednice Srbije i Crne Gore (SCG) i zatražio promjenu imena te države u Republika Srbija.
U pismima upućenim na međunarodne adrese navodi se da se kontinuitet temelji na Ustavnoj povelji i da je o tome postignuta suglasnost s crnogorskom stranom.

Ministarstvo vanjskih poslova SCG, sada Srbije, uputilo je preko diplomatskih predstavništava u svijetu note stranim vladama i međunarodnim organizacijama, u kojima ih obavještava da je Srbija slijednica Državne zajednice SCG, navodi se u priopćenju tog ministarstva.

Diplomatska predstavništva Državne zajednice SCG postala su od utorka predstavništva Republike Srbije, a kadrovi iz Crne Gore u diplomatskim misijama obaviješteni su da se do 30. lipnja trebaju vratiti u zemlju. U najskorije vrijeme, u svim diplomatsko-konzularnim predstavništvima bit će uvedena državna obilježja Republike Srbije, kaže se također u priopćenju.

Skupština Srbije u ponedjeljak je donijela odluku da Srbija kao slijednica dosadašnje državne zajednice preuzima njezine ovlasti.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: