{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Obavijest da je Srbija sljednica SCG

F
6.6.2006. u 20:24
0
0
Obavijest da je Srbija sljednica SCG
0
Obavijest da je Srbija sljednica SCG
Predsjednik Srbije Boris Tadić obavijestio je u utorak UN, Vijeće Europe i OESS da je Srbija pravna slijednica Državne zajednice Srbije i Crne Gore (SCG) i zatražio promjenu imena te države u Republika Srbija.
U pismima upućenim na međunarodne adrese navodi se da se kontinuitet temelji na Ustavnoj povelji i da je o tome postignuta suglasnost s crnogorskom stranom.

Ministarstvo vanjskih poslova SCG, sada Srbije, uputilo je preko diplomatskih predstavništava u svijetu note stranim vladama i međunarodnim organizacijama, u kojima ih obavještava da je Srbija slijednica Državne zajednice SCG, navodi se u priopćenju tog ministarstva.

Diplomatska predstavništva Državne zajednice SCG postala su od utorka predstavništva Republike Srbije, a kadrovi iz Crne Gore u diplomatskim misijama obaviješteni su da se do 30. lipnja trebaju vratiti u zemlju. U najskorije vrijeme, u svim diplomatsko-konzularnim predstavništvima bit će uvedena državna obilježja Republike Srbije, kaže se također u priopćenju.

Skupština Srbije u ponedjeljak je donijela odluku da Srbija kao slijednica dosadašnje državne zajednice preuzima njezine ovlasti.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li političari Krivični zakon FBiH mijenjaju da bi zaštitili svoje pozicije?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: