Velika podrška Amerikanaca
0

Obamini radikalni potezi u rješavanju krize

FENA
Američki predsjednik Barack Obama obratio se u utorak uvečer Kongresu uoči podnošenja prijedloga budžeta u trenutku kada ispitivanja javnog mnijenja pokazuju da ima dvotrećinsku podršku Amerikanaca za plan ekonomskih poticaja vrijedan 787 milijardi dolara i druge radikalne poteze koje povlači za zaustavljanje ekonomske krize.

Ispitivanje CNN/Opinion Research Corp. pokazuje 67 posto podrške Amerikanaca, ispitivanje ABC News-Washington Posta 68 posto, a anketa CBS/The New York Timesa 63 posto podrške za način na koji Obama vodi zemlju.

U odgovoru Republikanske stranke na Obamin govor guverner Luizijane, Bobby Jindal, prvi guverner u SAD-u indijsko-američkog porijekla, iznio je niz ideoloških prigovora na račun Obaminih planova za izvlačenje zemlje iz krize, kritizirajući Obamin plan kao "neodgovoran" koji nikako neće "ojačati gospodarstvo".

"Na kraju radi se o temeljnom neslaganju o pravoj ulozi vlade", rekao je Jindal koji figurira kao mogući predsjednički kandidat republikanaca 2012., prenijele su agencije

"Protivimo se gledištu demokrata da je put za jačanje naše zemlje povećanje ovisnosti o vladi. Vjerujemo da je način za jačanje naše zemlje ograničiti trošenje u Washingtonu, ojačati pojedince i male poduzetnike da jačaju naše gospodarstvo i stvaraju radna mjesta", istako je Jindal.