Predsjednikova djeca
0

Obamine kćerke će obavljati kućne poslove

Sarajevo-x.com
Foto: AFP/Getty Images/File
Foto: AFP/Getty Images/File
Novoizabrani predsjednik Sjedinjenih Američkih Država, Barack Obama, izjavio je da će njegove kćerke morati obavljati sitne poslove kad presele u Bijelu kuću, te da se neće moći izvući od zadaće samo zato što su predsjednikova djeca.

U razgovoru sa novinarkom Barbarom Walters, supružnici Obama su istakli da će dati sve od sebe da 7-godišnja Sasha i 10-godišnja Malia imaju što normalnije živote, a to podrazumijeva i pomaganje u kućnim poslovima, javlja AP.

"Bila je to prva stvar koju sam rekla osoblju kad sam odlazila u posjetu", kaže supruga Michelle. "Rekla sam - Znate, postavit ćemo ovdje neke granice, jer će njih dvije morati spremati svoje krevete i čistiti."

Od djevojčica koje će pohađati prestižnu Sidwell Friends School očekivat će se i da rade svoju zadaću kao i obično. Kad su se vratili iz nedavne prve posjete Bijeloj kući u ovom statusu, Malia je rekla svom ocu da planira raditi za radnim stolom u Lincolnovoj spavaćoj sobi.

Obama, kao vrstan poznavalac Lincolnove historije, izjavio je da mu je Malia ispričala: "Sjedit ću za tim stolom jer mislim da će mi inspirisati velike misli."

Obama će funkciju predsjednika preuzeti 20. januara, a obećao je da će ubrzo početi raditi na tome da Bijela kuća postane zelena.

Na pitanje hoće li i tamo noću tumarati po kući gaseći svjetla, Obama je rekao: "Radim to u svojoj sadašnjoj kući. Nema razloga da to ne radim i u sljedećoj."