{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Obamin otac sina planirao dati na usvajanje

S
8.7.2011. u 10:11
0
8
Obamin otac sina planirao dati na usvajanje
0
Obamin otac sina planirao dati na usvajanje
Barack Obama s ocem
List Boston Globe došao je do dokumenata koji ukazuju da je otac američkog predsjednika Baracka Obame sina planirao dati na usvajanje.
Kada je Obamina majka Anna Dunham bila u petom mjesecu trudnoće, njen suprug Barack Hussein Obama Sr. dogovorio je da će dijete dati Vojsci spasa.

Obamin otac tada je bio student na Univerzitetu Havaji, a kad je pokušao produžiti vizu 1961. sumnjalo se da ima više od jedne supruge. Tada 24-godišnji "playboy" tvrdio je da se razveo od žene u Keniji prije nego što je stupio u brak sa Dunham, te da su njegova nova supruga i on već odlučili dijete dati na usvajanje.

Iako se kasnije pokazalo da Obama nije dat na usvajanje, nejasno je da li je njegov otac to zaista imao na umu ili je priču izmislio samo kako bi umirio imigracionu službu.

Obnavljajući formulare za vizu svake godine često je znao davati kontradiktorne podatke i ponekad ostavljao praznom rubriku o bračnom statusu.

Istovremeno je njegova supruga Anna Dunham (18), koja je također studirala na Univerzitetu Havaji, optimistično pričala o budućnosti sa mužem i djetetom, piše New York Times. Ipak, par nije živio zajedno.

Danas kad su oboje mrtvi jedino što se zna je da Obama nije često viđao oca u toku odrastanja. Samo dvije godine nakon što se Barack rodio, njegov otac je napustio porodicu na Havajima i odselio na Harvard, gdje se treći put oženio.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Ima li Hrvatska pravo graditi Pelješki most?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: