Vanity Fair
0

Obamin davno izgubljeni brat jedva preživljava

Sarajevo-x.com
Redakcija italijanskog izdanja magazina Vanity Fair tvrdi kako je uspjela pronaći i razgovarati s davno izgubljenim bratom američkog predsjedničkog kandidata Barracka Obame, koji živi u jednom gradiću u Keniji.

Naime, u novom broju poznatog magazina objavljena je vijest o tome kako George Hussein Onyango Obama živi u neuglednoj kolibi u kenijskom gradiću Hurumu u divljini.

26-godišnji Obama, najmlađi od polubraće američkog senatora, s novinarem Vanity Faira prvi put je javno razgovarao o svom životu, te otkrio kako svaki mjesec preživljava s manje od dolara u džepu.

"Ovdje niko ne zna ko sam ja", kazao je George, čija je mala koliba oblijepljena posterima italijanskih nogometnih klubova AC Milan i Inter, te kalendarom s egzotičnim plažama svijeta.

Čak kod sebe drži i naslovnicu sa svojim slavnim bratom. George i Barrack Husein Obama imaju istog oca, ali različite majke.

Ako ga nekad neko slučajno pita za prezime, George odmah odgovori kako slavni Amerikanac i on nisu uopšte u rodu, jer se srami svog siromaštva.

George se samo dva puta sreo s vlastitim bratom, i to kao petogodišnjak, te posljednji put 2006. godine, tokom senatorove turneje po Istočnoj Africi i Nairobiju.

"Bilo je veoma kratko, razgovarali smo samo nekoliko minuta. Bilo je to kao da sam se sreo s potpunim strancem", prokomentarisao je George Obama posljednji susret s Barrackom.