Svijet
0

Obama vodi ispred Clintonove, prema ispitivanju Gallup instituta

FENA
Foto: AP
Foto: AP
Senator Barack Obama vodi u utrci za demokratsku predsjedničku nominaciju pred Hillary Clinton sa 51 prema 43 posto glasova, dok su u zamišljenom ogledu za predsjedničke izbore u studenom oba demokratska kandidata praktično izjednačena s republikanskim kandidatom Johnom McCainom, pokazali su u ponedjeljak rezultati ispitivanja američkog Gallup instituta.

To je četvrti puta uzastopce da Gallupovo dnevno ispitivanje pokazuje statistički značajno vodstvo Obame ispred Clinton, navodi institut u komentaru rezultata.

Ispitivanje je provedeno od 28. do 30. ožujka na uzorku od 1.262 demokratska ili demokratima sklona birača, s marginom greške od +,- 3 posto.

Anketa o trenutačnom raspoloženju registriranih birača demokratske i republikanske stranke prema općim izborima u studenom, pokazala je ako je oboje demokratskih kandidata praktično izjednačeno sa senatorom Johnom McCainom.

McCain vodi u oba zamišljena izborna ogleda, sa 47 prema 45 posto glasova ispred Hillary Clinton i sa 46 prema 45 posto glasova ispred Baracka Obame. Ni jedno od ta dva vodstva nije statistički značajno.

Ankete o općim izborima provedena je od 26. do 30. ožujka na uzorku od 4.394 registrirana birača, s marginom greške od +,- 2 posto.