Svijet
30

Obama: Trump neće biti predsjednik, ovo nije reality show

Klix.ba
Donald Trump (Foto: EPA)
Donald Trump (Foto: EPA)
Republikanski kandidat za predsjednika SAD-a Donald Trump neće biti izabran jer je posao šefa države ozbiljna stvar, rekao je trenutni američki predsjednik Barack Obama.

"I dalje mislim da gospodin Trump neće biti predsjednik, a razlog tome je što imam veliko povjerenje u američki narod. On neće biti izabran jer je biti predsjednik ozbiljan posao. To nije reality show, to nije promocija, to je naporan rad. To nije posao u kojem je najbitnije osvojiti naslovnice novina", rekao je Barack Obama.

Trump je predsjedniku Obami odgovorio kako je počašćen što ga kritikuje osoba koja je "toliko toga lošeg uradila za Sjedinjene Američke Države".

Donald Trump je trenutni vodeći kandidat u okviru predizbora za republikanskog kandidata na predsjedničkim izborima koji su zakazani za mjesec novembar 2016. godine.

Zasad je pobijedio na predizborima u saveznoj državi New Hampshire, a ankete govore da će pobjedu odnijeti i u nadolazećim predizborima u Južnoj Karolini. Također, zabilježio je poraz u Iowi od protukandidata Teda Cruza.

Trump osvaja pobornike radikalne desnice izjavama kako bi deportovao 11 miliona ilegalnih imigranata, kako bi izgradio zid između SAD-a i Meksika te kako bi muslimanima zabranio ulazak u državu.