{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Obama traži da Walmart, Apple i drugi pomognu nezaposlenima

30.1.2014. u 23:36
0
20
Obama traži da Walmart, Apple i drugi pomognu nezaposlenima
0
Obama traži da Walmart, Apple i drugi pomognu nezaposlenima
Barack Obama (Foto: AFP)
Bijela kuća je obavezala neke od najvećih nacionalnih kompanija da pomognu u procesu dugoročnog zapošljavanja nezaposlenih osoba.
"Za početak smo isplanirali okupljanje 300 kompanija, među kojima je 50 najboljih kompanija u zemlji, poput Walmarta, Applea, Forda i drugih, kako bismo utvrdili najbolje poteze", kazao je američki predsjednik Barack Obama u ekskluzivnom intervjuu za CNN.

Dok se ekonomija sporo oporavlja od recesije, raste broj radnika koji već više od šest mjeseci nisu uspjeli naći posao.

Obama će novi plan zvanično objaviti u petak, a on je dio njegovih akcija na inicijativama za koje mu ne treba odobrenje Senata. Dodao je da će njegova administracija nastaviti raditi na dopiranju do Doma i Senata, ali da ih "neće čekati".

Kritičari kažu da su Obamini pozivi za ovakvim akcijama ilustracija umanjenih očekivanja, ali je on naglasio da su ključna dostignuća usvojena kroz Kongres u toku njegovog petogodišnjeg rada, a među njima posebno ističe oblast zdravstvene zaštite i obrazovanja.

"Moja očekivanja nisu ni na koji način smanjena, baš kao ni moje ambicije. Ipak, ono što je očigledno istina je da trenutno imamo podijeljenu vladu", konstatovao je Obama.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: