{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Obama priznao kako je izabrao da bude kršćanin

S
29.9.2010. u 08:30
0
63
Obama priznao kako je izabrao da bude kršćanin
0
Obama priznao kako je izabrao da bude kršćanin
Barack Obama (Foto: EPA)
Američki predsjednik Barack Obama govoreći o svojim vjerskim uvjerenjima za sebe je istakao kako je izabrao da bude kršćanin. To opredjeljenje došlo je, kako kaže, kad je postao odrastao muškarac, i to stoga što su mu upute Isusa Krista pomogle da spozna kako želi živjeti, piše britanski list "Telegraph".
Obama je govorio o svojim uvjerenjima na jednom skupu kad je uslijedilo pitanje: "Zašto ste kršćanin". Pitanje je postavila žena koja se našla na jednom od niza sastanaka na kojima Obama neformalno razgovara s Amerikancima.

Neki konzervativci i politički protivnici dovode u pitanje njegovu pripadnost kršćanskoj vjeri, a jedna anketa provedena u augustu pokazala je kako 18 posto ispitanih misli da je Obama musliman, što je čak za sedam procenata više u odnosu na anketu koja je rađena u martu 2009. Samo 34 posto je kazalo kako misli da je Obama kršćanin.

"Ja sam izabrao biti kršćanin. Moja porodica, iskreno, nije. Oni nisu od ljudi koji idu u crkvu svake sedmice. Moja majka je bila jedna od najduševnijih osoba koje sam znao, ali nije me učila da idem u crkvu", rekao je predsjednik.

"Kršćanin sam postao nešto kasnije. I, ja mislim da je Isus Krist umro zbog mojih grijeha, vjerujem u njegovu preporuku da živimo ponizno kao ljudska bića, jer svi smo grešni, te da ćemo jedino naći spas u Božijoj milosti", istakao je Obama.

Dodao je još kako smatra da je njegova javna služba samo dio njegovih napora da izrazi svoju kršćansku vjeru.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: