Svijet
0

Obama pristalicama Clintonove: "Prevaziđite poraz"

Sarajevo-x.com
Foto: Telegraph
Foto: Telegraph
Senator Barrack Obama je naljutio starije saveznike pobijeđene rivalke Hillary Clinton, rekavši im da prevaziđu njen poraz.

Na jednom sastanku sa članovima Congressional Black Caucusa Obama je tražio od žena, koje su podržavale Clinton, da sad podrže njega protiv republikanskog predsjedničkog kandidata, Johna McCaina.

“Kada bi žene razmislile bolje, shvatile bi da bilo koja bitnija stavka u životima žena Johna McCaina ne znaima. Možda bi im to pomoglo da prevaziđu sve to (oko Clintonove)”, izjavio je Obama.

“ Na riječ prevazići se gleda kao na uvredljivu riječ. Ne koristite se tim riječima”, poručila je kongresmenka Diane Watson.

Takve tenzije na sastanku su podvukle poteškoće koje Obama mora prevazići kako bi pridobio pristalice Hillary Clinton ususret njihovom prvom zajedničkom nastupu u javnosti u New Hampshireu. Nastupit će u gradiću Unity, gdje su oboje osvojili 107 glasova na predizborima u januaru. Održat će i zajedničko prikupljanja novca u Washingtonovom Mayflower hotelu, prenosi Telegraph.