{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Obama: Pregovarat ćemo sa teroristima koji kidnapiraju američke državljane

24.6.2015. u 20:23
0
35
Obama: Pregovarat ćemo sa teroristima koji kidnapiraju američke državljane
0
Obama: Pregovarat ćemo sa teroristima koji kidnapiraju američke državljane
Predsjednik Sjedinjeih Država Barack Obama objavio je da će Sjedinjenje Države u budućnosti pregovarati s terorističkim grupama koje budu držale američke državljane kao taoce.
Dosadašnja politika SAD-a podrazumijevala je da se terorističkim grupama ne prave bilo kakvi ustupci ali je često razumjevana pogrešno u smislu da su zabranjeni i bilo kakvi pregovori.

Izmjenama će biti omogućeni pregovori s terorističkim grupama koje kidnapiraju američke državljane dok će se istovremeno raditi i na poboljšanju odnosa između vlade i porodica onih koji budu oteti.

Obama je vrlo jasno rekao da Sjedinjenje Države neće procesuirati porodice koje terorističkim grupama plate u zamjenu za oslobađanje svojih bližnjih.

"Nikada nijedna porodica nije procesuirana zato što je platila za otkup svojih bližnjih. Posljednje što ćemo uraditi jeste da bolu koji osjećaju te porodice pridodamo i prijetnju procesuiranjem", rekao je Obama.

Obama je ponovio opredijeljenost Sjedinjenih Država da se onemogući bilo kakav profit od kidnapiranja ljudi koje vrše terorističke organizacije.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni radom policije u vašoj lokalnoj zajednici?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: