{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Obama obećao dvostruku proizvodnju energije

F
FENA
8.1.2009. u 18:45
0
2
Obama obećao dvostruku proizvodnju energije
0
Obama obećao dvostruku proizvodnju energije
Novoizabrani američki predsjednik Barack Obama obavezao se u četvrtak da će udvostručiti proizvodnju novih energija u roku od tri godine i poboljšati energetsku efikasnost dva miliona domaćinstava.
"Da bismo stvorili ekonomiju zasnovanu na čistoj energiji, udvostručit ćemo proizvodnju novih energija u tri naredne godine", kazao je Obama u govoru koji je održao na univerzitetu George Mason u Fairfaxu, u istočnoj Virdžiniji, i detaljno izložio veliki plan oporavka vrijedan 775 milijardi dolara.

"Modernizirat ćemo više od 75 posto vladinih zgrada i poboljšati energetsku učinkovitost dva miliona američkih domaćinstava i tako uštedjeti milijarde dolara potrošačima i poreznim obveznicima", kazao je Obama.

Novi američki predsjednik je također obećao smanjivanje poreza za 1.000 dolara u 95 posto američkih domaćinstava, u okviru plana za obnovu ekonomije.

Ova mjera će biti "prva etapa smanjivanja poreza namijenjenog srednjoj klasi koje sam obećao u predizbornoj kampanji i koje će biti uključeno u naš budući budžet", izjavio je obama.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: