{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Obama imenovao čelnika za državni proračun

F
FENA
26.11.2008. u 11:16
0
0
Obama imenovao čelnika za državni proračun
0
Obama imenovao čelnika za državni proračun
Foto: AP
Budući američki predsjednik odabrao je dužnosnika koji će upravljati ogromnim vladinim proračunom, istodobno dok su najviši dužnosnici administracije predsjednika Busha objavili još jedan program za poticanje gospodarstva.
Obama je imenovao Petera Orszaga za čelnika Ureda za upravu i proračun, te ga zadužio da 'pročešlja' vladinu potrošnju i uštedi milijarde dolara ukidanjem programa koji su nadživjeli svoju korisnost.

Novoizabrani predsjednik kaže da je reforma proračuna vitalna u vrijeme kad ekonomija posrće a deficit raste. Prijedlozi Obame za stimuliranje ekonomije mogli bi još povećati deficit.

Ranije jučer, dužnosnici administracije predsjednika Busha najavili su novu pomoć problematičnom stambenom tržištu koje je izazvalo početak trenutne ekonomske krize. Vlada će otkupiti stotine milijardi dolara u sigurnosnim papirima zajamčenim hipotekama – odnosno u nenaplativim kreditima! – kako bi više kreditnih sredstava postalo dostupno budućim kupcima stanova i kuća.

Ministar finansija Henry Paulson kaže da program ima za svrhu i poticanje drastično opale malopotrošnje s novim kreditnim programima za kompanije koje izdaju kreditne kartice, daju studentske kredite ili finansiraju kupnje automobila.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: